用户登录

试题库导航

教案库导航

课件库导航

素材库导航

相似资源下载


资源类别: 试题库 > 英语试题 > 八年级英语试题
教材版本:
文件格式: WORD文档
文件大小: 101KB
地        区:
年        份:
更新时间: 2010-09-11
所需积分: 3
上传用户: ericzheng
下载地址: 点击下载(不支持迅雷等软件,请关闭相关下载软件后直接点击下载)
下载次数:
      友情提醒:(1)新用户注册、激活成功后一律免费赠送5个积分。点击这里注册。(2)下载成功后,12小时内本资源可免费多次下载。

获取积分的办法:
      1.上传教学资源得积分或兑换现金,详情请见:考试周刊杂志社会员上传教学资源奖励办法(试行)
      2.购买积分,具体请见:考试周刊杂志社积分购买办法(暂行)
      
  资源简介
    时态练习题
    一、用所给词的适当形式填空
    1.He______swimming in the river every day in summer. (go)
    2.It________you are right. ( seem ) 3.Look, the children______ basketball on the playground. ( play )
    4.He______to the radio when I came in, ( listen ) 5.It is very cold .I think it______ . ( rain )
    6. —I need some paper . —I______ some for you . ( bring ) 7.I can’t find my pen . Who______it ? ( take )
    8.He said that he______back in five minutes . ( come ) 9.I didn’t meet him. He______ when I got there. ( leave )
    10.I______my bike, so I have to walk to school. ( lose ) 11.He______down and began to read his newspaper. ( sit )
    12.He is very hungry. He_________ anything for three days. ( not eat ) 13.I______with you if I have time . ( go )
    14.We will go to the cinema if it______fine . (be ) 15.I will tell her the news when she______to see me next week. (come)
    16. “ When______you______the car ?” “ In 1998 . ”( buy ) 17.We______good friends since we met at school . (be)
    18.What______you______ at five yesterday afternoon ? (do) 19.The bike is nice . How much______it______? (cost)
    二、选择最佳答案填空
    ( )1.We’ll go swimming if the weather______fine tomorrow.A. is B.was C. will be D.is going to be
    ( )2.It______five years since he has left for Beijing.A. was B. has been C.is D.is going to be
    ( )3.Please don’t leave the office until your friend______back. A.came B.comes C.have come D.will come
    ( )4.By the end of last year he______about 1500 English words.A. learns B.learned C.was learning D.had learned
    ( )5.Listen ! Someone______in the next room .A.cried B.crying C.is crying D.has cried
    ( )6.You must tell him the news as soon as you______him. A.see B.sees C.will see D.is seeing
    ( )7.He told me that he______to see us the next day. A.comes B. came C. will come D. would come
    ( )8.We can’t find him anywhere . Perhaps he______home. A. is going B. went C. has come D. would come
    ( )9.The teacher told us that the sun______bigger than the earth. A. is B. was C. has been D.will be
    ( )10.Could you tell me where the railway station______?A. was B. is C. will be D. would be
    ( )11.We______to the Great Wall several times. A. go B. were going C. have gone D.have been
    ( )12.It seemed that the old man______for something over there.A. looks B. looked C. was looking D. has looked
    ( )13.He was sure that he______his wallet in the office .A. left B. would leave C. had left D. has left
    ( )14.You must study hard if you______ want to fail the exam. A. won’t B. don’t C. haven’t D. hadn’t
    ( )15. —I’m afraid you can’t sit here . —Sorry , I______know. A. don’t B. won’t C. can’t D. didn’t
    ( )16. As she______the newspaper , Granny______asleep. A. read , was falling B. fell C. was reading , was falling D.read , fell
    ( )17. —Jim is not coming tonight . —But he______ !A. promises(许诺)B. promised C. will promise D. had promised
    ( )18. —What’s her name? —I______.A. forget B. forgot C. had forgotten D. am forgetting
    三、动词时态能力综合测试
    ( )1.He often______his clothes on Sundays.A. washing B. washes C. has washed D. wash
    ( )2.I’m Chinese. Where______from? A. do you come B. you are coming C. you come D. are you coming
    ( )3.May______to school. A. never walks B. is never walking C. walk never D. never is walking
    ( )4.We will start as soon as our teacher______ .A. comes B. will come C. come D. is coming
    ( )5.How long ago______playing football?A. have you stopped B. had you stopped C. did you stop D. do you stop
    ( )6.It______ hard when I left my house .A. is raining B. rains C. was raining D. will rain
    ( )7.I think this question______to answer.A. easy B. is easy C. was easy D. will easy
    ( )8. Don’t talk so loudly . Your father______.A. sleeps B. is sleeping C. slept D. had slept
    ( )9.How many people does the doctor know who______of the disease (疾病)?A. are dying B. is dying C. has died D. dies
    ( )10.I______my homework now. A. finish B. finished C. have finished D. had finished
    ( )11.He______for three years.A. has joined B. has been in the army C. joined D. has served the army
    ( )12.His grandfather______for thirty years. A. died B. was dead C. has been dead D. has died
    ( )13.I______ from my brother for a long time.A. not have heard B. have not heard C. have heard not D. do not hear
    ( )14.Maths, one of the most important subjects, ______always interested him。A. has B. have C. are D. is
    ( )15.—Did your brother go to America last year? —______.
    A. No , he did never go there B. No , he has never gone here C. No , he never was there D. No , he’s never been there
    ( )16.He______ that factory since 1958.A. has left B. has worked in C. has gone from D. has come to
    ( )17.Our teacher______to Beijing three times. A. went B. had gone C. has gone D. has been
    ( )18.Last week John______his leg.A. felt and broken B. fell and broke C. feels and breaks D. fallen and broken
    ( )19.Jack______his thick coat because it was snowing. A. puts on B. put on C. takes on D. took on
    ( )20.He______the picture on the wall.
    A. hanged B. hung C. has hanged D. was hanged
    ( )21.Next month______twenty five.
    A. has my sister B. my sister will be C. my sister shall have D. my sister is going to be
    ( )22.You______her again in a few weeks.
    A. will see B. have seen C. had seen D. have been seen
    ( )23. By the end of last term we______English for two years.
    A. have studied B. have been studied C. would studied D. had studied
    ( )24.Mrs Brown______in New York for three years before she went to London.
    A. lived B. had lived C. has lived D. will live
    ( )25.When we arrived , the dinner______.
    A. already began B. has already begun C. had already begun D. was just begun
    ( )26.I will go home for the holiday as soon as I______ my exams.
    A. will finish B. finish C. finishing D. finished
    ( )27.When______, I’ll talk to him.
    A. does Peter come B. Peter will come C. Peter comes D. can Peter come
    ( )28.My sister______to see me . She’ll be here soon.
    A. comes B. is coming C. had come D. came
    ( )29.They said they______our answer the next day .
    A. had heard B. would hear of C. would hear D. will hear
    ( )30.The old man said that light______faster than sound.
    A. went B. will go C. travels D. will travel
    参考答案
    一、1. goes 2. seems 3. are playing 4. was listening 5. is raining 6. will bring 7. took 8. would come 9. has left 10.lost 11. sat 12. hasn't eaten 13. will go 14. is 15. comes 16. did buy 17. have been 18. were doing 19. does cost 二、1. A 2. B 3. B 4. D 5. C 6. A 7. D 8. C 9. A 10. B
    11. D 12. C 13. C 14. B 15. A 16.A 17.B 18.A 三、1. B 2. A 3. A 4. A 5. C 6. C 7. B 8. C 9. A 10. C 11. B 12. C 13. B 14. D 15. D 16. B 17. D 18. A 19. B 20. A 21. B 22.A 23. B 24. B 25. C 26. B 27. C 28. B 29. C 30. C
    基 本 型
    用所给动词的正确形式填空:
    1. A cow _______ (eat) grass but gives milk.(1999云南)
    2. The room is dirty. I _______ (clean) it in a minute.
    3. Mary _______ (sing) three songs already. Let her have a rest.
    4. It is late at night. Dad _______ still _______ (work) at the desk.
    5. Tell Robert to turn off the lights before he _______ (go) out.
    6. He put on his clothes and _______ (hurry) to school without breakfast.
  免责申明
           1、[考试周刊杂志社-教学资源库]上的所有教学资料均属作者自愿提供和网友间收集整理推荐,仅限本站网友或注册用户间的相互讨论、交流、学习和研究之用,本网站不承担任何形式的版权、著作权和民事责任。如发现某项教学素材、教学课件或教学资料确有侵犯你的版权,请来信(admin_kszk@vip.163.com)指出,本站负责立即改正或删除。
           2、访问[考试周刊杂志社-教学资源库]的用户必须明白,[考试周刊杂志社-教学资源库]对提供下载的教学资源不拥有任何权利,其版权归该资源的合法拥有者所有。
           3、[考试周刊杂志社-教学资源库]保证站内提供的所有可下载资源都是按“原样”提供,本站未做过任何改动;但本网站不保证本站提供的下载资源的准确性、安全性和完整性;同时本网站也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的损失或伤害。
           4、未经[考试周刊杂志社]的明确许可,任何人不得大量链接本站下载资源;不得复制或仿造本网站。本网站对其自行开发的或和他人共同开发的所有内容、技术手段和服务拥有全部知识产权,任何人不得侵害或破坏,也不得擅自使用。