用户登录

试题库导航

教案库导航

课件库导航

素材库导航

相似资源下载


资源类别: 试题库 > 中考试题 > 中考英语专题
教材版本:
文件格式: WORD文档
文件大小: 1MB
地        区:
年        份:
更新时间: 2010-04-30
所需积分: 3
上传用户: 姜迅
下载地址: 点击下载(不支持迅雷等软件,请关闭相关下载软件后直接点击下载)
下载次数:
      友情提醒:(1)新用户注册、激活成功后一律免费赠送5个积分。点击这里注册。(2)下载成功后,12小时内本资源可免费多次下载。

获取积分的办法:
      1.上传教学资源得积分或兑换现金,详情请见:考试周刊杂志社会员上传教学资源奖励办法(试行)
      2.购买积分,具体请见:考试周刊杂志社积分购买办法(暂行)
      
  资源简介
    2009年中考英语•真题分类汇编:完形填空


    (一)(2009广州)VII.完形填空(共10个空格,每个空格1分)
    先通读下面短文,掌握大意,然后从下面四个答案中选择可以填入相应空白处的最佳答案
    Peter and Paul passed by a small house on their way home late at night. They saw thick 64 coming out of its windows. "It's on fire!" said Peter. "We must get help. "
    The two brothers ran 65 the road shouting "Fire! Fire! "They 66 on the door of the next house. They asked them to 67 the police and the firemen.
    They ran back to the house. They saw 68 the window an old lady sitting in an arm-chair. It was 69 that she could not move. Peter and Paul tried hard to carry her out of the 70 and so they did! Some neighbours (邻居) came and helped take some things out.
    In no time the firemen 71 as well as the policemen. The fire was put out. The old lady cried sadly 72 she was not hurt. She thanked Peter and Paul and her neighbours 73 .
    64. A. snow B. clouds C. fire D. smoke
    65. A. over B. along C. at D. with
    66. A. knocked B. beat C. locked D. opened
    67. A. tell B. report C. telephone D. find
    68. A. at B. through C. above D. on
    69. A. old B. difficult C. free D. clear
    70. A. arm-chair B. window C. house D. road
    71. A. arrived B. fought C. left D. returned
    72. A. so B. for C. and D. but
    73. A. up and down B. again and again C. hour after hour D. from side to side
    【答案】64. D 65. B 66. A 67. C 68. B 69. D 70. C 71. A 72. D 73. B
    (二)(2009淄博市)完形填空(共10小题,计10分)
    阅读下面短文,从各题A、B、C、D中选出一个能填入文章中相应空白处的最佳答案。
    My life is always filled with sadness and little joy. However, no matter what happens, I can always face it bravely.
    Last year, I couldn’t believe the 36 that I was allowed to enter the only key high school in my hometown. Then I rushed to my home and told my parents. But my father didn’t seem as 37 as I was. He just kept smoking without saying a word and my mother put her head down and couldn’t help 38 .
    I knew very well what my family was 39 . My mum had been ill in bed for 2 years. We lived a hard life and I couldn’t continue my schooling. I felt so upset but I could say 40 to my parents. I decided to help my father with his work 41 my family.
    To my surprise, things completely changed 42 the beginning of the new term. My head teacher came to my family with some money, which had been 43 by my schoolmates. He encouraged me, “Always have a dream.” With tears in my eyes, I stepped into the key high school.
    I have been studying hard since I entered the high school. Whenever I meet difficulties, I always 44 my teacher and schoolmates. I have a college dream and I must work hard for it, no matter 45 hard life is. Just as a great man says, “When one door shuts, another opens in life.”
    36. A. idea B. story C. news D. thought
    37. A. nervous B. excited C. interested D. worried
    38. A. crying B. laughing C. saying D. shouting
    39. A. about B. before C. against D. like
    40. A. nothing B. something C. anything D. everything
    41. A. support B. to support C. supporting D. supported
    42. A. after B. since C. before D. on
    43. A. raised B. spent C. planned D. saved
    44. A. dream of B. think of C. hear of D. talk of
    45. A. what B. which C. that D. how
    【答案】 36-40 CBADA 41-45 BCABD
    (三)(武汉2009)
    阅读下面两篇短文,掌握其大意,然后从51-65各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案。

    Three soldiers were on their way home from the war.They arrived at a small village,they were very tired and (51),but they had no food or money. The only thing they did have was a cooking pot(锅).
    The soldiers built a small cooking fire,(52) their pot on it,and poured in some water. When a few villagers asked what they were doing, one of the soldiers answered that he was making stone soup. A few more villagers walking by stopped to (53) what was goingon when they heard about it.
    “Any soup needs salt and pepper,”the first soldier said,(54) some children ran to fetch salt and pepper.“Stones can be used to prepare good soup,but tomatoes would (55) it so much better,” the second soldier added. One woman said“, Why,I think I have a tomato or two! ”She ran to get the tomatoes.
    “Some cabbage would be a proper choice for a good stone soup! ”said the third soldier. Another woman said,“I think I can probably find some cabbage,”and (56) she ran.
    “If only we had a bit of beef and some potatoes,this soup would be fit for a rich man's (57).”The villagers thought it over,then ran to fetch what they had in their homes. A rich man's soup,and all from a few stones! It seemed like (58)!
    The soldiers said“, If only we had a little milk,this soup would be fit for a king! ”And so other villagers (59) to get some milk.
    “The soup is ready,”said the cooks,“and all will (60) it,but first we need to set the tables.”Some of the villagers said,“Such a great soup would be better (61) some bread and cakes,”so they brought the (62) two things and the meal was (63) by all. Never had there been such a (64) meal. Never had the villagers had such delicious soup,and all made from stones! They ate and drank and danced well into the night.
  免责申明
           1、[考试周刊杂志社-教学资源库]上的所有教学资料均属作者自愿提供和网友间收集整理推荐,仅限本站网友或注册用户间的相互讨论、交流、学习和研究之用,本网站不承担任何形式的版权、著作权和民事责任。如发现某项教学素材、教学课件或教学资料确有侵犯你的版权,请来信(admin_kszk@vip.163.com)指出,本站负责立即改正或删除。
           2、访问[考试周刊杂志社-教学资源库]的用户必须明白,[考试周刊杂志社-教学资源库]对提供下载的教学资源不拥有任何权利,其版权归该资源的合法拥有者所有。
           3、[考试周刊杂志社-教学资源库]保证站内提供的所有可下载资源都是按“原样”提供,本站未做过任何改动;但本网站不保证本站提供的下载资源的准确性、安全性和完整性;同时本网站也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的损失或伤害。
           4、未经[考试周刊杂志社]的明确许可,任何人不得大量链接本站下载资源;不得复制或仿造本网站。本网站对其自行开发的或和他人共同开发的所有内容、技术手段和服务拥有全部知识产权,任何人不得侵害或破坏,也不得擅自使用。